€mma - Isprinsessan

Alla inlägg under oktober 2007

Av Emma Johanna Andersson - 16 oktober 2007 15:45

Sådär då har man avverkat ännu en dag på "arbetet" och för att svara på en fråga så måste jag säga att jag inte vill skriva ut det i bloggen, jag har tystnadsplikt och får egentligen inte säga ett knyst, men nu vet folk ej vart jag är så... (Men du vet väl kära syster att det finns nåt som heter telefon, annars har ni en bil och jag en dörr som det bara är att kliva in genom.. :P Call me someday)


Har för i övrigt fått väldigt mycket pluggat, medans min handledare satt på konferans så rättade jag först matteböcker och sedan läste jag en bok och nästan ett kapitel i en annan.. =) Med en risk för att låta tjatig så känns det så skönt att ha kommit igång så bra som jag gjort den här gången. Har till och med skrivit ner en "ska hinna med"  lista denna veckan, om den hinns, (vilket den antagligen kommer göra) så har jag bara 3 böcker kvar till nästa vecka, vilket iofs kommer vara de jobbigaste böckerna, men efter det har jag 2 veckor på mig att råplugga in allt =D


Nu ska jag fixa till mig lite granna och sedan fara iväg och käka tårta, (förhoppningsvis en smörgåstårta)kakor och bullar för Inga-britt fyller 50 år!

Grattis till henne!


Puss&Tjing!

Av Emma Johanna Andersson - 15 oktober 2007 22:16

Godkväll!


Nyduschad och fräsch blev jag plötsligt hungrig och bestämde mig för att göra mackor, jag kan lova att det är gott! Så underbart gott!

Imorron då ska jag hålla i mattelektioner, en utmaning utan dess like kommer det bli.

Jag har nämligen hamnat i en klass som har många so called "problem barn".

men det är jag van, oh så van! Min första klass var nämligen ett Big no no för alla lärarkandidater, alldeles för snälla och otåliga lärare.

Ingen ville ha oss när vi gick i 3:an men som tur var fick den snällaste läraren av alla som lyckades få några av oss på rätt spår..

Jag ska bli den läraren, den läraren som får eleverna på rätt bana igen!


Nu ska jag äta mera mackor!


Puss&hej

Av Emma Johanna Andersson - 15 oktober 2007 17:08

Sitter här på jobbet och har allmänt tråkigt, var nyss in världens trevligast amerikaner och jag fick tunghäfta, fick typ inte fram ett klockrent engelskt ord och hörde inte vad dem sa förrän den ena bröt isen med att fråga hur star (står) det til (till)? Det var den enda svenskan han kunde och då flödade min engelska, likt en fontän.

Jag älskar att prata engelska, det är kul att kunna kommunicera på ett annat språk än svenska vissa gånger.


En sak jag hatar är att sitta i ett personalrum! Nu vet jag precis hur snacket gick om in klass där inne i rummet.. Som tur är näms aldrig de "bra" barnen utan bara de "dåliga" och då sas det aldrig nåt om mig då, men ändå, så mycket man får höra därinne. Men jag har tystandsplikt dem närmaste 75 åren eller vad det är så, I wont tell!

Imorron ska jag hålla i min första egna lektion. Matte! Även matte av alla ämnen, vi ska räkna på ett helt bakvänt sätt som jag aldrig gjort, eller antagligen har jag färträngt det. men det ska bli såå skoj! Lektionen blir mitt stora prov! Me like!

Ganska kul idag förresten då jag komme rin i matsalen, där står Sofia Å och delar ut mat, Karro J sitter och käkar och Jörgen kommer en stund efter mig, 4 stycken från min gamla älskade klass. Jörgen ser mig och pekar och flinar, då frågar tjejerna vid mitt bord:

-Men varför gjorde han så mot dig?

-Jo men vi är kompisar

En stund senare kom Jörgen fram till mitt bord och vi snackade lite...

Tjejerna: Är ni ihop?

Jag: Ja det är vi...

Tjejerna: Är du Emmas kille?

Jörgen: En av många ;)


Nu ska jag läsa lite läroplaner och sedan hålla tummarna för att dem visar FBK på canal+ vilket inte komme hända för det är inte full omgång.. :(


Take Care people! Pussish

Av Emma Johanna Andersson - 15 oktober 2007 07:45

Another cloudy day. And this is your captain talking.

Nu ska jag jobba! Wish me luck this first day!

Av Emma Johanna Andersson - 14 oktober 2007 22:40

Hipp hipp!


Nu är JP här och vi har kollat på en film, den värsta familjen. Den var bra, men inte bland de bästa jag sett.

Sitter nu och planerar inför våra blivande äventyr nu i vinter.

Vi ska dra ihop ett gäng och fara till någon backe och åka bob, pulka, matta m.m säg till om ni vill föja då det drar ihop sig ;) Är ju ändå ett tag kavr, för nu har snön här hemma så gott som försvuniit, det lilla som la sig..


Nu ska det spelas en match i fifa sedan blir det sängen för hela slanten. Ska upp och jobba imorron, blir ett 13 timmars pass först vfu:n på Lillänget, shit vad skoj det ska bli! Sedan blir det hotellet. Så jobb från 08.00-21.00 ja det funkar, speciellt då jag kan plugga på hotellet och på skolan kan jag säkert klämma in lite läroplaner, kan ju alltid fråga min llu:are vad hon tycker är viktigast i en läroplan och sedan kan jag säkert få be om att läsa en utan att hon vet att jag ska ha det på tenat ;) det gäller att plugga vid varje tillfälle som ges!


Sikta högt, Godnatt!

Av Emma Johanna Andersson - 14 oktober 2007 19:13

Bjuder på en bild, från en kväll som jag aldrig kommer glömma. Blir inte lika mycket tok som förr men när det väl blir så tar vi igen för varje dag som vi missat ;)

Av Emma Johanna Andersson - 14 oktober 2007 15:35

Hej hopp!


Idag har jag jobbat så gott som ända fram till nu! Började 09.00 och jobbade fram till 15.10, skyndade mig hem för att hoppa in i duschen och bli fräsch igen! Ska snart iväg och käka middag hos Jenny och Erik, tacos, låter otroligt gott med tanke på att jag håller på att hungra ihjäl!


Imorgon börjar vfu:n och jag vet ej om jag måste gå in på fritids efter skolan elle rom jag slutar samtidigt som barnen eller som läraren, tydligen så jobbar min llu:are bara 50 eller 75% så det finsn en till lärare i klassen. Aja allt märks ju imorron då jag kommer dit, lite pirrigt är det, nog för att jag är proffs på att vara på praktik, har varit det ett x antal gånger, men nu ska jag ju typ hålla i mina egna lektioner och jag blir hårdare bedömd.. Men jag kan det här, fick ofta när jag själv gick i småskola hjälpa fröken med att rätta olika saker. Yes yes jag var smörig som liten :P


Puss&hej

Av Emma Johanna Andersson - 13 oktober 2007 23:05

Kvällen har spenderats tillsammans med Jimmy och Jenny!

Jag har skrattat som jag inte skrattat på länge! Helt fantastiskt hur dum Jonny och Jimmy är! Eller snarare rolig..!!

Långt snack om Sahara hotnights visit to Vienna.

Kanske inte låter speciellt kul men om ni hört Jimmy och Jonny´s engelska så förstår ni det!

Jimmy: Du Emma Sahara hotnights heeeeeeeeeey bla bla, visst är det I need a visit to Vienna? Eller snarare I need a Wiissitt to Wiiiennaa?

Jonny: Nä det är I need a listen to the end now..

Jag lovar att jag skrattade så jag grät.. Sminket är borta så nu slipper jag tvätta bort det ikväll.. :P


Det här var kanske en genomkörare så att den gamla Emma är på väg tillbaka?! Kanske behövde en kväll där jag bara fick flyta med, bara vara inte behöva engagera mig i vad som sägs.. Who knows..


Ja iaf en lyckad kväll.. Snart kanske JP och TG kommer upp en sväng =)


Puss&hej


Hörru vad tycker du om party bootsen?

- Jimmy om sina foppatofflor

Presentation


Drömmer om vita isrinkar

Omröstning

Hur ofta läser ni min blogg?
 1:a gången
 Ibland
 Ofta
 Varje dag
 Har den bland favoriter

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31
<<< Oktober 2007 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Tracker

Länkar

RSS

Skriv en rad


Ovido - Quiz & Flashcards