€mma - Isprinsessan

Alla inlägg under december 2009

Av Emma Johanna Andersson - 21 december 2009 22:44

Kära du!


Ohoj vilken dag, gick på stan med Jenny, Vicky, Bobo, Jonna & Wille, fikade & kollade på julklappar till dom som är kvar. Vet på ett ungefär vad jag ska köpa nu vilket känns skönt, bara att invänta lön, varför ska man få lön den 23? Är det inte bättre att man får det den 21 eller 22? Puckon!


Vid 5 tiden började jag städa här hemma, rejäl storstädning vill jag lova, endast köket kvar & det får bli imorron. Känner mig såå duktig & jag tror stenhårt på att tomten ser mig & kommer ge mig mycket paket om några dagar ;)


Har nu äntligen slagit ner rumpan i soffan & kollar på välkommen hem - en sång för de hemlösa, med EMD. Gråten är inte långt bort vill jag lova. Tycker det är fint gjort av EMD att ställa upp på en sån här grej, hjälpa till att skänka pengar till en sak jag tycker Sverige verkligen är dålig på, att hjälpa våra egna. Vi tar emot en massa flyktingar, vilket jag inte är emot, absolut inte, MEN (och det är ett stort MEN) vi måste ta hand om våra "egna" dvs svenskarna först. Vi måste se till att inga svenskar är hemlösa innan vi hjälper andra länder med deras problem iaf i den utsträckning vi gör idag. Landet Sverige är ett fint land i andra länders ögon men hur känner & mår vi svenskar gentemot vårt eget land?

Kanske att vi skulle skänkt hälften av pengarna vi skänkte till Tsunamin eller Terrorattacken & lagt hälften på våra hemlösa, skulle ge otroligt mycket, håller ni med?

Sent i November, och luften är klar
Bilarna glittrar av frost
Snön som beskyddande hand överallt
Men vem sveper täcket om oss?
Husen är höga, och världen är stor
Vad värmer stjärnorna då?
Men när någon där uppe ser ner på vår jord,
syns våra ljus ändå


Jag säger välkommen hem
Bara kom som du är
Välkommen främling och vän
När alla lamporna tänds
Finns det rum för dig här
Välkommen hem igen

 

När vi löst våra egna problem kan vi börja hjälpa andra länder med väldigt mycket mer pengar & energi än idag :)

Av Emma Johanna Andersson - 21 december 2009 11:03

Hej vackra du!


Nu har jag precis gjort mig klar för en liten sväng på stan, lunch och sedan letande efter de sista tappra julklapparna, tror jag ska ta med mig block & penna där jag kan skriva upp vad jag ska inhandla åt de som är kvar.


Igår satt jag upp halva natten med julklappsrim & än på länge är det inte klart. 

Ett rim lyder:


Detta är om en kille så kul,

ibland är det sommar, ibland är det jul.

Sätt dig och titta en tråkig da

så kanske trots allt dagen blir gla!


Kan ni lista ut vad det är i paketet?


Satte upp granen igår också, både här hemma & hos Jimmy & AK, Fabian klappade händerna när han hade hängt upp något och var så stolt över vad han gjort, storsyrran korrigerade lite i smyg ;)

Min gran känns så gles iår, vet inte vad som hänt, den har väl barrat i kartongen, hihi. Men fint vart det & nu ska jag bara ladda kameran, knäppa lite bilder och sedan visa er :)


Nej nu ska jag invänta tills älskade Wille & hans mamma kommer och hämtar mig.

Hade en otroligt intressant sms konversation med Jenny & Mattias igår kväll, tänker inte avslöja så mycket men jag tror Mattias böjar längta efter sitt hus som jag lovade när jag stod på toppen av min karriär.. :P


Justja, när jag satt och rimmade igår så kom jag in på blocket & skulle kolla till deras rimstuga, där längst uppe i högre hörnet stod det: Brittany Murphy har avlidit, blev som lite chockad för hon tillhör en kategori skådespelare som är rolig & söt att titta visst.


Puss så länge

Av Emma Johanna Andersson - 19 december 2009 21:07

Målvakter

Henrik Lundqvist

Jonas Gustavsson

Jakob Markström


Backar

Douglas Murray

Niklas Lidström

Niklas Grossman

Niklas Kronwall

Alexander Edler

Jonathan Eriksson/ Tobias Enström

Anton Strålman/ Jonny Oduya


Forwards

Henrik Zetterberg

Niklas Bäckström

Samuel Påhlsson

Loui Eriksson

Patrik Berglund

Tomas Holmström

Daniel Sedin

Henrik Sedin

Daniel Alfredsson

Mikael Samuelsson

Kristian Huselius / Foppa

Johan Franzén

Mattias Weinhandl


Sådär efter dags match mot tjeckerna i Channe One cup så måste jag plocka bort Brunnström från min trupp & sätta in Weinis, den killen besitter ett spelsinne som sällan skådats, helt otroligt bra!

---------------

Nu ska jag kolla klart på dansbandskampen, är helt ointresserad just nu för Date har åkt ut, balle! Nej jag är inte ett dansbandsfreak men ibland så hittar man ett guldkorn, likt arvingarna ;)


Puss

Av Emma Johanna Andersson - 18 december 2009 18:48

Vi ser det snöar vi ser det snöar det var väl roligt hurra!

Just nu faller det stora snöflingor från himlen här hemma i stan, denna otroligt kalla veckan börjar närma sig sitt slut & vad är bättre än att starta helgen med snööööö?!

Man blir som barn när man ser det snöar

- Meeen titta där!!!

- Va vaddå?

Åhhh det snöar ju!!

Härligt!


Nu är det "bara" 7 dagar kvar till julaftonsmorgon, som jag längtar. Men tyvärr så känner jag på mig att det kommer bli 7 långa dagar & jag kommer hinna tänka både det ena och det andra om min julklapp som finns i sovrummet hemma.

Igår tänkte jag slita upp det men tog mitt förnuft till fånga & lät bli det, sedan funderade jag på om jag kunde knäcka koden till internetbanken för att kolla vart julklappen jag kan ha inhadlats men det struntade jag också, kände att jag var tvungen att agera som en vuxen & helt enkelt vänta till julafton då tomten varit förbi.


Det var ju vattenläcka i mammas förråd för några dagar sedan, nu har hon skrivit upp allt som blivit förstört, bla mina skolarbeten från högstadiet, min brudkista som är gjort 1852, min enkelsäng i ek, några filmer & några cd-skivor. Vet ni hur mycket hon skrivit upp att hon vill ha för hela kalaset? 2000:-

2000:- det är ju förfan vad brudkistan är värd, fick en mindre hjärtinfarkt när jag fick se lappen.

Såg en brudkista på blocket som var mer skabbig (nött och kantstött) än min & byggd 1876 som dom skulle ha 1000:- för, helt sanslöst vad mycket jag hade kunnat få för min som det inte finns en enda repa på.

Skolarbeterna är ju ovärdeliga, 4 år på Valla är nu borta, finns endast i minnet.

Sängen var halvt obrukbar pga av olika anledningar.

Filmerna & cd-skivorna kan man ersätta med dagens teknik relativt gratis, exempevis via spotify.

2000:- är ju nada, är ju inte ens en halv månadshyra. Ibland måste man vara girig.


Nu ska jag vänta på ett samtal från AK för då blir det filmmys! Hoppas ni har en fin fredagskväll med mycket snö :) Puss

Av Emma Johanna Andersson - 17 december 2009 18:16

Tänkte att jag skulle visa er hur laget till Vancouver skulle ha sett ut om jag var förbundskapten.


Målvakter

Henrik Lundqvist

Jonas Gustavsson

Jakob Markström


Lunkan är ju given 1, Monstret given ersättare & jag tycker Markström kan får följa med för att se & lära, jag menar om 4 år kanske Markström är den givna ersättaren?


Backar

Douglas Murray

Niklas Lidström

Niklas Grossman

Niklas Kronwall

Alexander Edler

Jonathan Eriksson/ Tobias Enström

Anton Strålman/ Jonny Oduya


Följer inte Murray med så kommer jag bojkotta hockeyn, tror jag, eller ja vi får se, jag gillar ju hockey & OS så mycket. Men jag blir äckligt besviken iaf.


Forwards

Henrik Zetterberg

Niklas Bäckström

Samuel Påhlsson

Loui Eriksson

Patrik Berglund

Tomas Holmström

Daniel Sedin

Henrik Sedin

Daniel Alfredsson

Mikael Samuelsson

Kristian Huselius

Johan Franzén

Fabian Brunnström / Foppa


Självklart ska Foppa spela OS om han är så bra som bara Foppa (& Zetterberg) kan vara men jag tycker inte att han ska uppehålla en plats i truppen om han inte känner sig helt 100% i HELA kroppen.

-------------------

Vi får se hur nära min trupp bli Bengt-Åkes, kan ju hända att jag ändrar mig lite men då återkommer jag ;) Tycker att vi ska satsa mycket på dom yngre spelarna iår, är ändock dom som ska leda oss till OS-Guld 2014. :)

Iaf  så är det jobbigt att leka förbundskapten, förstår ni hur många bra spelare vi har som inte får vara med, vi skulle kunna ha 2 lag som får möta varandra i final! Coolt :)


Puss igen

Av Emma Johanna Andersson - 17 december 2009 17:44

Hej!


Sitter och läser hockeybladet & rubrikernas rubriker verkar vara om Dicken, om hur otroligt lat & bekväm han är som åker hem från USA bara för att han inte "pallar" att spela i farmarligan. Finns 2 betydelser i ordet som pallar, en fysiskt & en psykisk, Ros menar att det är fysiskt. Jag håller stenhårt på det andra. 

  

Ros funderar i banorna; Hur kan Dick välja bort Detroits organisation för Färjestad? Ja inte i helvetet är det för att man fysiskt sett inte pallar i Grand Rapids utan kanske för att man psyiskt sett trivdes bättre i Karlstad & i Färjestads organisation, men vad vet jag?.. Jag kallar inte mig själv för expert, inte i tidningarna iaf.


Alla som följde Dick förra året vet att han inte ville till Detroit redan iår, han ville stanna ett år (minst) till i Karlstad & bli ännu bättre, undra om Ros missade det, analyseraren?

Kommer ni ihåg Rickard Wallin när han kom hem från Minnesota? Han hade ju mått skit en längre tid därborta eftersom han slet på nere i AHL utan resultat & utan förtroende från högre makt i organisationen, han kom hem, frälste Färjestad & blev en ännu bättre spelare. Kan inte Dick få göra detsamma utan en massa dyng skriverier?..

dicken skadad

- Så hemskt är det inte i Nordamerika även fast man spelar i farmarligan.

Hur vet Thomas Ros det?

Har han spelat i NHL?

Har han spelar i AHL?

Nej just det, det har han inte, nej.

Har Ros spelat i elitserien?

Nähä han har inte det heller, oj då men ändå vet han att det inte är så hemskt i Nordamerika & i AHL. Imponerande.


På tal om lat och bekväm, jag känner en kille som spåddes en lysande framtid inom Svensk hockey, han fick fina utmärkelser & spela i landslaget, men sen tog det stopp. Han var för lat och bekväm för att bli bättre än bara i 1 år.


Nej nu börjar jag tappa tråden om jag inte redan gjort det, känner att jag blir upprörd på Ros, han som jag alltid beundrat, det gör jag inte längre. Vet inte när eller om jag kommer gör det igen heller men det gråter nog inte han för & inte jag heller.


Puss.

Av Emma Johanna Andersson - 16 december 2009 22:53

Shit vilka lata dagar jag har just nu, gör inte många knop i timmen men det är tätt skönt det också, däremot så hinner jag med massor här hemma, städa, tvätta, diska m.m

Är rätt skönt att vara ledig men jag saknar kidsen något enormt & nu är ju Wille sjuk så det blir inte heller något gos med honom, men snart är det jul & då är vi alla samlade igen, som jag längtar.. Barnen & jag :)


Nu är det dags för sängen för imorron väntar jobb igen :) Puss & godnatt!

Av Emma Johanna Andersson - 15 december 2009 10:56

Kära du!

Det snöar!!! Små, små flingor & det är så underbart, önskade iofs att det var stora lapphandskar som trillade ner från himlen men just nu nöjer jag mig med småa flingor för det är bättre än ingenting :)


Imorse steg jag upp klockan 6, kunde inte somna om så jag tog med mig kudde & mysfilten som jag fick av Bror m. familj i julklapp - Tack! och la mig på soffan, där somnade jag efter att ha sett en snutt av musikhjälpen. vaknade av att telefonen ringde & det var tidningen som ville sälja på en en prenumeration.. Nja jag vet inte det jag men han skulle återkomma imorron.


Nej nu är det våra bästa år som jag måste se. Puss

Presentation


Drömmer om vita isrinkar

Omröstning

Hur ofta läser ni min blogg?
 1:a gången
 Ibland
 Ofta
 Varje dag
 Har den bland favoriter

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1
2
3
4
5
6
7 8 9 10 11
12
13
14
15 16 17 18 19
20
21 22 23 24
25
26
27
28 29 30
31
<<< December 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Tracker

Länkar

RSS

Skriv en rad


Ovido - Quiz & Flashcards